1) Ce reprezinta aceasta Politica de confidentialitate

Subscrisa, CREATIVE LINES DMI SRL, (“Operatorul de date” sau “Societatea”) persoana

juridica romana, detine platforma SHMARKET.RO.

Avand in vedere faptul ca dvs., in calitate de utilizator (pentru mai multe informatii referitoare la aceasta calitate va rugam sa consultati sectiunea „Termeni si conditii”), interactionati cu noi prin intermediul acestei platforme, am pregatit prezenta nota de informare cu scopul de a va explica ce fel de date cu caracter personal prelucram, de ce le prelucram, ce facem cu ele si cat timp le stocam.

Prezenta nota de informare reprezinta Politica noastra de confidentialitate si este in acord cu Regulamentul european nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protectia datelor („GDPR”)-intrat in vigoare in 25.05.2018, precum si cu Legea nr. 190/2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului, adoptata de Parlamentul Romaniei. Politica noastra de confidentialitate este supusa unor revizuri periodice asupra carora veti fi informati prin publicarea pe site-ul ShMarket.ro a ultimei versiuni.

Conform GDPR, prin accesarea site-ului nostru ShMarket.ro, dvs. aveti calitatea de „persoana vizata”, fapt care impune in sarcina noastra un set de obligatii si va confera dvs. un set de drepturi, toate aceste aspecte fiind descrise in randurile de mai jos, astfel ca va rugam sa cititi cu atentie prezentul document.

Suntem pe deplin constienti de faptul ca informatiile personale va apartin, facem tot posibilul sa le stocam in siguranta si sa le prelucram cu atentie.

Va atragem atentia asupra faptului ca raporturile juridice dintre noi si dvs. (utilizator) sunt guvernate de regulile prevazute in Termenii si conditii afisate pe site si la care ati agreat prin accesarea acestuia si respectiv prin continuarea utilizarii sale.

2) Categorii de date cu caracter personal pe care le prelucram

1. Date personale de identificare (nume, prenume, adresa, data nasterii, locul nasterii,

varsta, sex, telefon, e-mail),

2. Date cu caracter personal privind educatia si experienta profesionala (istoric educatie si

training, calificari, certificari, istoric privind locurile de munca anterioare, istoric privind

activitatile de voluntariat, aptitudini, competente),

3. Informatii cu privire la imaginea persoanelor fizice (poze),

4. Informatii furnizate de tehnologia utilizata (adresa internet protocol-IP, obisnuinte,

preferinte, comportament, date privind istoricul navigarii, informatii legate de browser,

sistem de operare, locatie, cookies, preferinte de marketing, date de pe retelele de

socializare.

Datele personale descrise mai sus sunt prelucrate de subscrisa diferit, in functie de

activitatea dvs. pe site-ul ShMarket.ro, respectiv vom colecta doar informatii privind locatia, tipul

de browser utilizat, IP-ul si istoricul de navigare atunci cand vizitati pagina noastra web, fara a va

crea un cont pe platforma noastra si strict in scopul de a imbunatati calitatea serviciilor oferite.

Atunci cand dvs. decideti sa va creati un cont pe site-ul nostru, ne veti furniza mai multe

informatii personale dintre cele enumerate in randurile de mai sus, vointa dvs. fiind temeiul

colectarii acestora.

Avand in vedere faptul ca Site-ul ShMarket.ro ofera utilizatorilor acces la o colectie bogata de

resurse si instrumente online care includ anunturi gratuite, forumuri, servicii de vanzarecumparare, felicitari virtuale, etc. este necesar sa urmarim permanent preferintele si comportamentul utilizatorilor nostri pentru a va oferi o experienta cat mai apropiata nevoilor dvs.

Autentificarea pe site-ul nostru se poate realiza si prin reteaua Facebook ori prin Google +, astfel ca toate datele cu caracter personal pe care dvs. le-ati pus la dispozitia acestor parteneri comerciali vor fi transferate si folosite de ShMarket.ro.

Societatea nu solicita si nu colecteaza cu buna stiinta date cu caracter personal ale copiilor cu varsta mai mica de 16 ani atunci cand ofera servicii specifice societatii informationale (cu exceptia cazului in care este obtinut in prealabil acordul explicit al parintelui sau tutorelui). Daca un parinte sau un tutore are cunostinta ca, copiii sai au furnizat Societatii datele lor cu caracter personal, acesta trebuie sa informeze imediat Societatea. In cazul in care Societatea descopera ca o persoana care nu a implinit varsta de 16 ani i-a furnizat date cu caracter personal, va distruge aceste informatii de pe serverele sale imediat, cu exceptia cazului in care parintele sau tutorele isi da consimtamantul explicit pentru prelucrarea de catre companie a datelor cu caracter personal ale copilului in scopurile specificate.

ShMarket.ro foloseste cookies pentru a putea furniza utilizatorilor informatii relevante. Un cookie este un mic fisier text (continand litere si cifre) plasat in calculatorul dumneavoastra cand accesati un anumit website. Cookie-ul permite site-ului sa recunoasca calculatorul unui utilizator. Fisierele cookies strict necesare functionarii site-ului nu necesita acordul utilizatorilor pentru activare. Cat priveste restul fisierelor cookies pe care le folosim, aveti posibilitatea gestionarii acestora conform preferintelor, direct pe site-ul nostru ori din browser-ul dvs. Va informam asupra faptului ca pentru o experienta de navigare completa si care sa raspunda tuturor nevoilor dvs. este recomandat sa acceptati utilizarea tuturor modulelor cookie la accesarea platformei. Preferintele privind cookie pot fi modificate si ulterior.

3) Scopul si temeiul prelucrarii datelor

Putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pentru urmatoarele scopuri:

– pentru a incheia sau a executa un contract pe care l-am incheiat cu dumneavoastra;

– pentru a furniza serviciile noastre;

– pentru a respecta o obligatie legala (de exemplu, transmiterea datelor catre autoritatile

publice competente cum ar fi Politie/Parchet/instante de judecata etc.);

–              atunci cand este necesar pentru interesele noastre legitime (sau pentru cele ale unei

terte parti) si pentru interesele dumneavoastra (de exemplu, pentru detectarea si

prevenirea fraudei sau pentru asigurarea securitatii IT si a retelelor), cu exceptia cazului

in care drepturile dumneavoastra fundamentale prevaleaza fata de aceste interese;.

– pentru diverse motive tehnice, administrative si operationale, cum ar fi pentru a ne

asigura de prezentarea continutului in modul cel mai eficient pentru dumneavoastra si

pentru computerul dumneavoastra; pentru a imbunatati platforma, inclusiv

functionalitatea acesteia; pentru administrarea Website-ului nostru;

– pentru operatiunile interne, inclusiv in scopuri de depanare, analiza a datelor, testare,

statistica si de cercetare;

– pentru publicitate si marketing, inclusiv pentru scopuri de marketing specific, astfel incat

sa oferim un continut, inclusiv un continut personalizat, care ar putea fi de interes mai

mare pentru dumneavoastra;

– efectuarea de profiluri pentru analizarea preferintelor personale, intereselor,

comportamentului unei persoane fizice si luarea deciziilor automate pentru prevenirea

riscurilor de frauda;

– pentru a va contacta (de exemplu a va raspunde unei solicitari, pentru a va tine la curent

cu modificarile sau actualizarile politicilor si practilor noastre, pentru a va raspunde

atunci cand ne contactati);

– ca parte a eforturilor noastre de a pastra Website-ul nostru in siguranta, corect si

actualizat.

Prin acordul dvs. exprimat prin accesarea si utilizarea www.ShMarket.ro datele dvs. cu caracter

personal si orice alte informatii furnizate de dvs. pot fi prelucrate si utilizate de Operatorul de

date in scopul furnizarii serviciului sau in scopul realizarii unui interes legitim pentru imbunatatirea serviciilor sale.

Conform legislatiei in vigoare, avem obligatia de a indica temeiul juridic al prelucrarii datelor

dvs. personale. In ceea ce priveste site-ul nostru ShMarket.ro, care reprezinta o platforma prin

intermediul careia se realizeaza publicitate cu privire la diverse bunuri si servicii, iar CREATIVE LINES DMI SRL are ca si obiect de activitate conceperea si intretinerea acesteia, apreciem faptul ca

baza legala a prelucrarii datelor personale este diferita dupa cum dumneavoastra doar vizitati

site-ul nostru, ori va creati un cont de utilizator pe acesta.

Atunci cand doar vizitati site-ul nostru

Conform termenilor si conditiilor la care ati aderat prin accesarea site-ului ShMarket.ro, in

conceptul de utilizator este inclusa si persoana care doar viziteaza pagina ShMarket.ro, fara a-si

crea un cont de utilizator. Subscrisa, astfel cum am aratat mai sus colectam, in ceea ce priveste

acest vizitator, date privind locatia, tipul de browser utilizat, IP-ul si istoricul de navigare,

intrucat prin obiectul nostru de activitate suntem direct interesati in a urmari

optiunile/preferintele dvs. astfel incat sa putem sa ne concepem site-ul in asa fel incat sa se

adpteze cel mai bine nevoilor dvs. Totodata, este posibil sa va folosim adresa IP pentru a putea

contribui la diagnosticarea problemelor legate de serverele noastre si pentru a ne administra

pagina de internet, pentru a analiza tendintele, pentru a urmari miscarile vizitatorilor si pentru a

culege informatii demografice generale care sa ne sprijine in identificarea preferintelor

vizitatorilor. Temeiul prelucrarii este interesul nostru legitim de a monitoriza activitatea pe site si

a asigura securitatea site-ului.

Atunci cand va creati cont pe site-ul nostru

Pagina noastra de internet va permite, prin intermediul unui formular, crearea unui cont.

Atunci cand dvs. decideti sa va creati un cont pe site-ul nostru, ne veti furniza mai multe

informatii personale dintre cele enumerate in randurile de mai sus, vointa dvs. stand la baza

colectarii acestora. Temeiul juridic al prelucrarii datelor cu caracter personal in aceasta situatie

consta in necesitatea incheierii si executarii unui contract, raporturile juridice dintre noi fiind

guvernate de termenii si conditiile publicate pe site. In cazul in care nu ne furnizati datele

solicitate prin intermediul formularului, ne vom afla in imposibilitatea furnizarii seriviciului.

Serviciile oferite de ShMarket.ro pot include anumite comunicate precum si anunturi legate de noi functionalitati, mesaje administrative si newsletter, acest tip de comunicare fiind considerat ca facand parte din statutul de membru si puteti opta pentru neprimirea lor, prin accesarea link-ului de dezabonare de la sfarsitul newsletter-ului. Asadar, temeiul juridic al prelucrarii datelor personale in ceea ce priveste comunicarile transmise il reprezinta consimtamantul dvs.

Privitor la plasarea de cookies de catre ShMarket.ro, pentru cele care nu sunt strict necesare

asigurarii functionalitatii site-ului este necesar consimtamantul dvs. ca temei al prelucrarii, pe

care il veti acorda prin intermediul butoanelor special amplasate la intrarea pe platforma.

In ceea ce priveste transmiterea datelor dvs. cu caracter personal catre Autoritatile Publice

cu competente in cercetarea unor fapte de natura penala, temeiul juridic al prelucarii il

constituie indeplinirea unei obligatii legale.

4) Categorii de destinatari catre care se pot divulga datele personale colectate:

Suntem o societate specializata in administrarea paginilor web si actionam cu seriozitate in

ceea ce priveste prelucrarea si stocarea datelor dvs. personale. In acest sens, trebuie sa stiti ca

toti angajatii nostri sunt legati de clauze de confidentialitate, ca sunt instruiti in mod periodic

asupra obligatiilor care le revin privitoare la securitatea datelor cu caracter personal, am

implementat masuri tehnice si organizatorice de asigurare a confidentialitatii si securitatii

prelucrarii datelor dvs. personale.

De asemenea va informam despre faptul ca in cursul desfasurarii activitatii noastre,

subscrisa CREATIVE LINES DMI SRL furnizam date cu caracter personal care va apartin catre o serie

de colaboratori, entitati ale grupului ori autoritati publice. In cursul acestui proces actionam cu maxima responsabilitate si ne alegem colaboratorii care ofera garantii suficiente

privitor la existenta unor masuri tehnice si organizatorice de protectie a datelor cu caracter

personal. Totodata, am inclus in toate contractele cu colaboratorii si persoanele afiliate clauze

de confidentialitate menite sa protejeze interesele utilizatorilor nostri.

Urmatoarele categorii de destinatari pot avea acces la datele dvs. cu caracter personal:

– Furnizorii de servicii care ofera sprijin administrativ, profesional si tehnic Societatii

pentru suport IT, de securitate si resurse comerciale (ex. Administratorul de sistem);

– Consultanti externi (ex. firme de audit, avocati);

– Entitati ale grupului din care Societatea face parte;

– Autoritati publice precum Politie/Parchet, instantele judecatoresti, Autoritatea Nationala

de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;

– furnizorii de servicii de analiza, de stocare (cloud) si de motoare de cautare care ne ajuta

in imbunatatirea si optimizarea Website-urilor noastre;

– tertilor furnizori de cookie-uri si tehnologii similare;

– parteneri de afaceri si subcontractanti.

5) Transferul datelor personale intr-o tara dinafara Spatiului Economic European

Subscrisa CREATIVE LINES DMI SRL nu transferam date cu caracter personal care va apartin

intr-o tara din afara Spatiului Economic European, decat daca exista protectii adecvate,

incluzand:

– o decizie privind caracterul adecvat emisa de Comisia Europeana cu privire la tara sau

tarile de destinatie;

– o certificare „scut de confidentialitate”;

– reguli corporatiste obligatorii corespunzatoare;

– un cod de conduita aprobat, impreuna cu angajamentele obligatorii si executorii ale

operatorului de date sau persoanei imputernicite de catre operatorul de date din tara

aflata in afara UE si SEE;

– un mecanism de certificare aprobat, impreuna cu angajamentul obligatoriu si executoriu

al operatorului de date sau al persoanei imputernicite de catre operatorul de date intr-o

tara din afara UE si SEE de a aplica garantiile corespunzatoare;

– clauze contractuale standard UE aprobate de Comisia Europeana sau clauze standard

aprobate de Autoritatea nationala de supraveghere (ANSPDCP).

In ipoteza in care aveti nevoie de lamuriri privitoare la existenta/inexistenta unor transferuri

de date inafara SEE, va rugam sa ne contactati la adresa de mail indicata in prezenta nota de

informare, iar noi va vom indica o lista cu datele personale transmise (daca este cazul) si care

sunt garantiile de securitate aplicate transferului.

6) Cat timp stocam datele?

Datele dvs. personale sunt stocate timp de 1 an de la data ultimei interactiuni cu noi prin

intermediul platformei ShMarket.ro, inm cazul in care nu ati creat un cont de utilizator.

Pentru persoanele care si-au creat un cont de utilizator pe site-ul ShMarket.ro, datele

personale sunt stocate pe intreaga durata de existenta a contului, iar dupa inchiderea acestuia,

pentru o perioada de 30 de zile de la data inchiderii contului din orice motiv.

Dupa incheierea perioadei de stocare, datele cu caracter personal vor fi distruse sau sterse

din sistemele informatice sau transformate in date anonime pentru a fi utilizate in scopuri de

cercetare stiintifica, istorica sau statistica.

7) Drepturile pe care le aveti in ceea ce priveste datele dumneavoastra personale

(1) Dreptul de acces la datele cu caracter personal

Acest drept va permite sa obtineti din partea noastra o confirmare a faptului ca Societatea

prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc, iar in caz afirmativ aveti dreptul de

a primi o copie a acestor date precum si o informare completa privitoare la scopul prelucrarii,

categoriile de date vizate, destinatarii acestora precum si perioada lor de stocare.

(2) Dreptul la rectificare

Presupune dreptul de a solicita corectarea sau actualizarea datelor cu caracter personal

inexacte care va privesc sau completarea acestora, atunci cand sunt incomplete.

(3) Dreptul la stergerea datelor sau „dreptul de a fi uitat”

Presupune dreptul de a solicita si obtine stergerea datelor cu caracter personal care va

privesc, in anumite circumstante, precum (i) datele cu caracter personal nu mai sunt necesare

pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate, (ii) datele au fost

prelucrate ilegal, (iii) prelucrarea a avut loc in baza consimtamantului dvs. iar acesta a fost

retras. Cu toate acestea, datele dvs. personale vor fi prelucrate in continuare in situatia in care

dispozitiile legale in materie impun acest aspect.

(4) Dreptul de a va retrage consimtamantul

Consimtamantul poate fi retras in orice moment, atunci cand prelucrarea datelor cu

caracter personal care va privesc a fost efectuata pe baza consimtamantului dumneavoastra.

(5) Dreptul la restrictionarea prelucrarii

Presupune dreptul de a solicita si de a obtine restrictionarea prelucarii datelor cu

caracter personal care va privesc, in anumite circumstante precum (i) contestarea exactitatii

datelor ori (ii) prelucrarea ilegala.

(6) Dreptul la portabilitatea datelor

Presupune dreptul dvs. de a primi intr-un format structurat datele cu caracter personal

care va privesc si pe care ni le-ati furnizat precum si dreptul dvs. ca, in anumite circumstante, sa

le transmiteti unui alt operator ori sa le transferam chiar noi altui operator atunci cand acest

lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

(7) Dreptul la opozitie

Presupune ca, in orice moment, aveti dreptul de a va opune, din motive legate de

situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor cu caracter personal, in anumite

circumstante.

(8) Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata a

datelor dumneavoastra, inclusiv crearea de profiluri care produc efecte juridice sau care

va afecteaza semnificativ

Presupune ca aveti dreptul de a solicita interventie umana din partea operatorului, de a va

exprima punctul de vedere si de a contesta decizia.

(9) Dreptul de a depune o plangere la noi si/sau la autoritatea competenta privind

protectia datelor personale

(10) Dreptul de a va adresa justitiei

Pentru exercitarea acestor drepturi, precum si pentru intrebari suplimentare cu privire la

aceasta nota de informare sau in legatura cu utilizarea de catre Operator a datelor personale, va

rugam sa ne contactati alegand oricare din modalitatile de comunicare descrise mai jos,

precizand numele dumneavoastra, adresa postala sau de e-mail (in functie de modalitatea in

care doriti sa comunicam), numarul de telefon si scopul cererii.

 Ne puteti contacta:

– Prin e-mail: contact@shmarket.ro

– prin completarea formularului de pe site

8) Actualizarea prezentei note de informare

Prezenta nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal este supusa unor revizuiri periodice asupra carora veti fi informat